• Decrease font size
 • Default font      size
 • Increase font size
A euFAQT Projekt Célkitűzései PDF Print E-mail

Greek Polish Romanian Hungarian Slovak Bulgarian Czech Turkish English

A projekt általános célkitűzései

 • Az európai serdülők és családjuk egészségesebb, dohányzás mentes életének elősegítése
 • Hozzájárulni az Európai Unió dohányzás megelőző és dohányzásról való leszoktatási politikájához mindazzal a tudással, amellyel a serdülők körében megelőzhetjük a dohányzást, és amellyel a már dohányzó fiatalokat leszoktathatjuk a dohányzásról
 • Megteremteni a dohányzás megelőzés kultúráját a dohányzás mentes környezet előnyeinek támogatásával, és megkönnyíteni az erőfeszítéseket a dohányzásról való leszokáshoz
 • A serdülőket családjukkal együtt megközelíteni tanulási és szórakozási körülmények között, hogy részt vegyenek a projekt célkitűzéseinek megvalósításában, hogy a projekt kifejlesszen, megvalósítson és értékeljen innovatív, bizonyítékokon alapuló és könnyen átadható intervenciókat a dohányzás megelőzésére és dohányzásról való leszoktatás erőfeszítésinek növelésére.

 

Adolescents with thumbs up

 

A projekt specifikus célkitűzései

 1. A FAQT projekt dohányzás megelőzésére és a leszoktatás módszereire olyan rendszert fejleszt ki, amely a serdülőket a családjukkal együtt közelíti meg. Ez magába foglalja a jelenlegi megelőzési és leszoktatási metodológiák áttekintő értékelését, valamint áttekinti a férfiak és nők életmódját és dohányzási szokásait mind a serdülők mind a felnőttek körében.
 2. A projekt fókusz csoportokat hoz létre iskolákban, közösségi helyeken, hogy minden részletre kiterjedően megértse a dohányzás megelőzésének és leszoktatásnak lehetőségeit a serdülők és családjuk körében.
 3. A projekt intervenciókat dolgoz ki a serdülők és családjuk dohányzásának megelőzésére és a dohányzásról való leszoktatásra, amelyekben a készségek és tudatosság fejlesztését hangsúlyozza.
 4. Minden partner országban megvalósítja és értékeli az intervenciókat.(Bulgária, Görögország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia, Románia).
 5. Az eredményeket széles körben terjeszti az érintettek és felelősök körében, nemcsak a partner országokban, hanem más európai országokban is, és megvalósítja az eredmények a fenntarthatóságát.

 

 

 

 

Sponsors

EU flag

The euFAQT project has received funding from the European Union / DG Health and Consumer Protection. The European Commission and the Executive Agency are not responsible for any use that may be made of the information contained on this website.

KEELPNO

The project was kindly supported by KEELPNO.

 

Prolepsis