• Decrease font size
 • Default font      size
 • Increase font size
Obiectivele euFAQT PDF Print E-mail

Greek Polish Romanian Hungarian Slovak Bulgarian Czech Turkish English

Scopul proiectului

Promovarea unui stil de viata sanatos, fara fumat in randul adolescentilor si al familiilor lor reprezinta principala tinta si obiectivul general al proiectului euFAQT. Proiectul vizeaza sa completeze politicile de control al tutunului (preventia consumului si renuntarea la fumat) la nivel European, prin furnizarea de noi informaţii si cunostinte referitoare la preventia si renuntarea la fumat la adolescenti.

 

Se doreste crearea unei culturi a preventiei prin promovarea beneficiilor mediilor fara fumat, scăderea acceptării sociale a fumatului şi facilitarea eforturilor de renuntare la fumat..

Abordarea adolescentilor si a familiilor acestora va avea loc in institutii cheie educaţionale si culturale, proiectul dorind ca, prin implicarea beneficiarilor, sa dezvolte, sa implementeze si sa evaluaze interventii inovatoare, bazate pe dovezi şi usor de transferat, in domeniul prevenirii fumatului si imbunatatirii eforturilor de renuntare la fumat.

 

Adolescents with thumbs up

 

Obiective specifice ale proiectului

 1. De a avea un suport comun pentru metodologiile de prevenire a fumatului si renuntare la fumat indreptate in mod specific catre adolescenti si familiile acestora. Cadrul general va include o revizuire critica a metodologiilor de prevenire a fumatului si renuntare la fumat existente, precum si o revizuire a aspectelor referitoare la diferentele de gen, stil de viata si alte ipostaze ale culturii contemporane in ceea ce priveste obiceiul de a fuma in randul adolescentilor, dar si a adultilor.
 2. De a desfasura focus-group-uri intr-un cadru institutional – de exemplu, scoala, centru comunitar, etc - si de a avea o viziune cuprinzatoare asupra posibilitatilor de prevenire a consumului de tutun si de renuntare la fumat in randul adolescentilor si a familiilor lor.
 3. De a avea interventii menite sa previna si sa stopeze consumul de tutun al adolescentilor si al familiilor din care provin, care sa puna accentul pe sporirea gradului de constientizare si imbunatatirea abilitatilor personale precum si pe promovarea preventiei si a posibilitatilor de renuntare la fumat.
 4. De a avea interventii implementate si evaluate in toate tarile partenere (Grecia, Bulgaria, Slovacia, Polonia, Romania, Ungaria).
 5. De a avea rezultate diseminate in randul decidentilor si a celor implicati in realizarea politicilor de sănătate pentru a incuraja transferul si sustinerea acestora in intreaga Europa, in special in randul statelor membre UE care nu au reprezentanti in consortiu.

 

 

 

 

Sponsors

EU flag

The euFAQT project has received funding from the European Union / DG Health and Consumer Protection. The European Commission and the Executive Agency are not responsible for any use that may be made of the information contained on this website.

KEELPNO

The project was kindly supported by KEELPNO.

 

Prolepsis